tirsdag 26. mai 2009

marinert biff spyd.
Ingredienser
4 stk marinert biff av ytrefilet storfe
8 stk sjalottløk
8 stk cherrytomat , rød
8 stk cherrytomat, gul
1 stk grønn squash
2 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
8 stk grillspyd
Slik gjør du:
1. Skrell sjalottløken, skyll tomatene og del squashen i halve skiver.
2. Tre grønnsakene på spyd. Pensle med olje og ha på salt og pepper.
3. Grill spydene på middels sterk varme i ca. 5 minutter, mens du snur dem ofte.
4. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Server biff og grønnsakspyd med ris (gjerne fullkornris, villris eller brun ris)
TIPS: Bruker du grillspyd av tre, bør de legges i vann en stund først ellers kan de ta fyr.
 
 
 
grillet bruschetta med tomater
Ingredienser
4 skive landbrød
1 båt hvitløk
4 ss olivenolje til pensling
16 stk cherrytomat
2 ss olivenolje
2 ts grovt salt
4 ss tapenade
¼ potte frisk basilikum
Slik gjør du:
1. Del hvitløksbåten i to og gni dem over brødskivene. Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider. Grill dem til de har fått en gylden stekeskorpe. 2. Legg tomatene i en ildfast form. Ha over olivenolje og strø på salt. Sett formen på grillen med lokk over i 8-10 minutter. 3. Fordel tapenade og basilikum på skivene og topp med bakte tomater.
her har vi laget en rekke tips om grilling og grill spyd.
vin er en fin kvalitets drikk til grilling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar